Verwijderen en vervanging van 6 acacia’s aan de Singelberg te Hardenberg.

[vc_row][vc_column width=”1/4″][mk_image src=”https://wijkverenigingbaalder.nl//var/www/clients/client49266/web137157/web/wp-content/uploads/2015/10/bomen.jpg” image_width=”600″ image_height=”350″ crop=”false” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″][mk_image src=”https://wijkverenigingbaalder.nl//var/www/clients/client49266/web137157/web/wp-content/uploads/2015/10/bomen-21.jpg” image_width=”600″ image_height=”350″ crop=”false” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][mk_highlight text=”Verwijderen en vervanging van 6 acacia’s” font_family=”none” text_color=”#aae732″ bg_color=”#4e79ea”][mk_divider style=”double_dot” divider_width=”full_width” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Verwijderen en vervanging van 6 acacia’s aan de Singelberg te Hardenberg.

Datum: 19 October 2015.

Inleiding:

Een 6 stuks acacia’s staande in het openbaar groen aan de Singelberg geven de nodige overlast richting aangrenzende woningen. De overlast bestaat in de vorm van het opdrukken van verharding van voetpaden en worteluitlopers in tuin en terras.

Daarom wordt voorgesteld de huidige acacia’s (6 st) te verwijderen uit de groenvakken en daarvoor in de plaats enkele nieuwe bomen te planten. Dit betekent dat een aantasting van het buurtschoon tot een minimum beperkt blijft.

 

Globale werkomschrijving:

  • Verwijderen en afvoeren bomen met een stamdiameter van ca. 50 cm, aantal 6 stuks.
  • Vrijkomende hout vervalt aan aannemer, takken dienen te worden afgevoerd naar een erkent verwerkingsbedrijf.
  • Verwijderen c.q. frezen tot een diepte van 0,50 cm van de stobben.
  • Vrijkomende snippers afvoeren naar een erkend verwerkingsbedrijf.
  • Aanvullen van vrijkomende ruimte ca. 1m3/boom met teelaarde en deze gelijkmatig afwerken.
  • Maken groeiplaats door middel van aanvullen vervangen grond voor teelaarde.
  • Planten bomen 4 stuks, plantmaat 16 – 18 cm of 20 – 25 cm. (e.e.a. afhankelijk van prijs!);
  • Leveren en aanbrengen boompalen 2 st, boomband, en gietrand per boom.
  • Perceel Singelberg 98 ontdoen van wortels acacia’s dmv spitten c.q zeven van de grond mbv een kraan;
  • Afwerken en onvoorzien.

Soort bomen ten behoeve van herplant :

Acer rubrum ‘Brandywine’.

bomen

 

 

 

 

Hoogte ca. 8 m., kroonvorm smal eirond tot breed eirond. Grijze stam, donker roodbruine twijgen. Blad is handvormig, gelobd, middengroen, ca. 11 cm groot. Bloemen rood in kleine schermen, bloeitijd maart/april. Vruchten geen = mannelijke vorm. Middelgrote boom met een regelmatige, eironde kroon die op latere leeftijd wat uitzakkend en breed eirond wordt. Heeft schitterende herfstkleuren gedurende 2 weken. Blad kleurt eerst rood om vervolgens diep purper rood te kleuren. Heeft een relatief smalle vorm en daardoor geschikt voor smallere profielen.

Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’

bomen 2

 

 

 

 

Gleditisia triacanthos ‘Imperial’

Onderscheidend van de soort doordat deze cultivar een regelmatige kroonvorm heeft met een kaarsrecht groeiende hoofdtak. De ovale open kroon is daardoor ook compacter. Hoogte 10 -12 m. ‘Imperial’ heeft een grijze stam met ondiepe groeven en is doornloos. Het 15 – 20 cm grote, samengestelde blad loopt laat uit. Jonge twijgen en jong blad zijn roodbruin gekleurd. De afzonderlijke blaadjes zijn circa 3 cm groot en verkleuren in de herfst goudgeel. Na de bloei verschijnen slechts enkele, sikkelvormige en gedraaide, peulen van circa 30 – 40 cm. Deze blijven lang aan de boom. Goede laan- en straatboom met een diepgaand wortelgestel met veel vertakkingen. Winterhardheidszone: 5a

Download hier de bijlage is op een situatieschets de te vellen exemplaren en de nieuw te planten bomen aangegeven. link[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deel dit bericht: